Miracle Sistem

Wednesday, May 2, 2007

Rintangan Dan Dugaan

Assalamualaikum kepada semua pembaca. lebih kurang 3 minggu blog ini sepi tidak dikemaskini. Pelbagai perkara suka duka yang telah kami tempuhi dalam tempoh yang singkat ini. walaubagaimanapon kehidupan perlu diteruskan bersama pengalaman yang mematangkan kita.

Untuk pengetahuan semua sejumlah besar tanaman kami pada fasa 1 telah rosak. Kerosakkan ini disebabkan serangan perosak & bukti ilmu kami masih lemah. oleh kerana serangan terjadi kepada sejumlah besar pokok cili, maka kami membuat keputusan untuk memusnahkan semua 400 pokok cili fasa 1. mungkin tindakan kami untuk membuat eksperimen telah gagal. Seringkali kedengaran nasihat dari guru guru kami "kalau nak ikut , maka ikutlah semuanya sekali jangan campur aduk" kini kami akur dengan nasihat tersebut. kami membuat keputusan untuk mempraktikkan 100% apa yang telah diajar.

Kini kami dalam tempoh bertenang sebelum memulakan sesi baru. kami berharap dapat memulakan sesi baru secepat yang mungkin setelah mengenal pasti punca masalah.

8 Comments:

  • asslmkum,sy zul.im new in agri sector.firstly best off luck on ur project.hope u could assist me in the future.actlly how much is ur os for dis project??really want 2 know bout fertigrasi.feel free to mail me(gkcnstruct@yahoo.com).pokok rosak x de hal la geng.its jus another challenge.everythngs heppen 4 a reason.hehe

    By Blogger zul_azim, At May 18, 2007 at 5:48 PM  

  • asslmkum,sy zul.im new in agri sector.firstly best off luck on ur project.hope u could assist me in the future.actlly how much is ur os for dis project??really want 2 know bout fertigrasi.feel free to mail me(gkcnstruct@yahoo.com).pokok rosak x de hal la geng.its jus another challenge.everythngs heppen 4 a reason.hehe

    By Blogger zul_azim, At May 18, 2007 at 5:49 PM  

  • cuba lagi n selamt berjaya,
    saya pun sedang dok mencari ilmu dulu tentang penanaman fertigasi
    zalei perlis

    By Blogger zalei, At May 30, 2007 at 6:03 AM  

  • Hai...
    Saya perkenalkan e-book "Formula Tanaman Cili Luar Biasa" dapatkan dari www.freewebs.com/aydyeeeenterprise

    By Blogger Ms, At June 9, 2007 at 8:52 PM  

  • salam.... nk tanye ni,tau x ape itu sistem fertigrasi? tau x sistem hidroponik? ade panggil org j.ptanian x suro dtg bg nasihat?kalo semua saudara x tau,patut la tanaman cili saudara x menjadi...ye la,hentam kromo je...

    By Blogger tam, At September 2, 2008 at 7:09 AM  

  • Salam,
    Kpd semua para petani dan bakal petani. Di sini saya ingin berkongsi ilmu pengetahuan saya dlm bidang pertanian dan fertigasi. Kini serangga perosak seperti :- Aphides, Thrips, spider mites, worms, white fly, leaf hopper, leaf miners dan byk lg telah dpt saya atasi dgn pengunaan racun berasaskan 100% herba (hasil dr penyelidikan makmal).
    Saya juga ingin berkongsi ilmu “set up” tmpt, penjagaan, pengawalan makhluk perosak (terutamanya tanaman cili dan dlm keluarga cili), pembajaan dan sebagainya. (A-Z). Sesiapa yang berminat atau mempunyai masalah bolehlah e-mail kpd saya di adamagro@yahoo.com atau 017-9397020. Insya Allah saya akan menolong semua.

    By Blogger adamagro, At November 28, 2008 at 6:36 AM  

  • boleh x bgtau alamat n ape no. yg bleh sy cntact kt tempat tu. minat plak nk kutip ilmu allah ni..

    By Blogger Nasren, At October 8, 2009 at 8:50 AM  

  • We sell and install a proven, affordable, latest technology and highly effective high voltage Electric Security Fence System to protect your property and ensure that intruders do not unlawfully enter your property. It is the first line of defense and enhances the ability to detect and respond to break-ins or intrusion immediately. The intruder will get a short, sharp, painful but non-lethal, safe high voltage (5,000 volts – 10,000 volts) electric shock once the intruder touches or cut any of the electric fence wires. An alarm will immediately triggered by siren and alarm revolving light when intruder touches or cut any of the electric fence wires.

    It is already a proven physical security system to many of our customers all over Malaysia and they are happy with our high voltage Electric Security Fence System An optional GSM remote controller & alarm system will immediately send out SMS text messages to 8 pre-set mobile phone numbers (all Malaysia GSM networks) when intruder alarm triggers to alert you to an intrusion.. The high voltage Electric Security Fence System can be installed to any existing fence, existing brick wall, gates, building, roofs and all types of existing perimeter fences. We can do site visit and installation anywhere in West Malaysia.

    Our JVA electric fence controller units used are tested by internationally recognized laboratory and comply with
    * IEC Standard 60335:2: 76
    * Malaysia Standard MS IEC60335-2-76: 2007
    * Suruhanjaya Tenaga (Energy Commission) of Malaysia

    Call us or email us if you want to talk more about our high voltage Electric Security Fence System, an ideal solution for business and property protection. For more information, please call or sms us.

    Econet Security System, Malaysia
    BT Teoh (016-4848211)
    email: econetmy@gmail.com

    By Blogger Electric Fencing, At September 17, 2011 at 7:45 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]



<< Home